سفارش تبلیغ
صبا ویژن




























واژه ی "صحف" در قرآن به معنای مطلق کتاب آمده است،چنان که میفرماید:

" وَ اِذا الصُّحُفُ نُشِرَت/آنگاه که نامه های اعمال منتشر گردد...(تکویر:10)"

"ِانَ هذا لُفِی الصُّحُفِ الاُولی.صُحُفَ اِبراهیمَ وَمُوسی/این، در صحیفه های نخستین،در کتاب ابراهیم وموسی است.(اعلی:18_19)"

هم چنین روایات پیشوایان ما حاکی است که در زمان آنان ،مصحف به معنای کتاب و یا دفتر مکتوب بوده است.

امام صادق (ع) فرموده اند:"مَن قَرَأ القُرآنَ فِی المُصحَفِ یَتَمَتَع بِبَصَرِهِ/هرکس قرآن را از روی برگ های مجلد بخواند،ازچشم خود بهره میگیرد."

و نیز در حدیثی دیگر آمده است:"قِراءَةُ القُرآنِ فِی المُصحَفِ تُخَفِّفَ العَذابَ عَن الوالِدَینِ/خواندن قرآن ازروی برگ های مجلد،عذاب را از پدر ومادر کم میکند."

پس روشن شد که تا پایان قرن اول ،لفظ "مصحف" به معنای کتاب مجلد ویا دفترچه ی جلد شده بود که افراد، دانش وآگاهی خود را در آن ضبط میکردند و اگر بعد ها قرآن را مصحف گفته اند،چون از ذهن ها بیرون آمده وبربرگ ها نوشته شد و به صورت مجلد درآمد.

با توجه به این مسأله، نباید در شگفت باشیم که دخت گرامی پیامبر(ص) دارای مصحفی باشد و دانش و آگاهی های خود را که از پدر بزرگوارش بر گرفته بود ، درآن نوشته شود و برای فرزندان خود ،به صورت بهترین میراث باقی بگذارد.

خوشبختانه فرزندان حضرت فاطمه (س) حقیقت وواقع این مصحف را شناسانده و گفته اند:این مصحف ،جز یک رشته آگاهی هایی که از پدر بزرگوارش شنیده ویا از طریق دیگر به دست آورده، چیز دیگری نیست.

حسن بن علی(ع) فرمودند:" نزد ما جامعه ای است که در آن حلال وحرام وارد نشده و مصحف فاطمه _سلام الله علیها_ هست در حالیکه در آن کلمه ای از قرآن نیست بلکه املای رسول خدا(ص)و خط علی (ع) است و همگی در اختیارماست."

امام (ع) با عنایت کامل یاد آورمیشود که در آن حلال وحرامی نیست تا مبادا تصور شود وحی تشریعی بر دخت پیامبر(ص) نازل میشده است.

امام صادق(ع) در روایت دیگر،در توصیف مصحف میگویند:"به خدا سوگند کلمه ای از قرآن شما در آن نیست . راوی میگوید، پرسیدم:آیا در آن دانش است؟ امام در پاسخ گفتند:" بلی؛ ولی نه از این دانش های معمولی."

با توجه به آنچه گفته شد ،روشن میگردد که مصحف فاطمه(س) ارتباطی به قرآن ندارد و کسانی که آن را دستاویزی برای تحریف قرآن قرارداده اند،اگر مغرض نباشند،ناآگاهانه وبدون تحقیق در باره ی واقعیت آن سخن میگویند.

اکنون واقعیت را بیان میکنیم :

یکی از معارف مسلم در میان علمای اسلام ، وجود افراد محدث در میان مسلمانان است. فرد "محدَث" پیامبر نیست و بر او وحی نازل نمیشود ولی در عین حال، فرشتگان با وی سخن میگویند وسخن آنان را میشنود.

کلینی در کتاب کافی، بابی تحت عنوان"اِنَّ الاَئِمَّةَ مُحَدَّثونَ،مُفَهّمُونَ"منعقد کرده و روایاتی در این مورد نقل کرده است و همگی حاکی از آن است که  محدث کسی است که صوت فرشته را میشنود ولی او را نمی بیند.آنگاه اضافه میکند ائمه ی اهل بیت _علیهم السلام_ همگی محدث هستند.

«فاطمه_سلام الله علیها_"محدَّثه" است»

دخت گرامی پیامبر(ص) به خاطر کمال وجودی ،ازافراد محدث به شمار میرود،یعنی صدای فرشته را میشنیدند ولی او را نمی دیدندو این جریان زمانی رخ داد که پدر والامقامشان در گذشتند.غم واندوه ایشان را فرا گرفت.

دراین هنگام جرئیل امین به فرمان الهی فرود آمد.اخباری را ازآینده برای ایشان بازگو می نمود و از این طریق ،مایه ی تسلیت وتسلی خاطر ایشان را فراهم می آورد.

امام صادق(ع) در مورد ویژگی های مصحف میفرمایند:"آنگاه که خدا پیامبرش را قبض روح نمود،اندوه فراوانی فاطمه(س) را در بر گرفت.خدا فرشته ای را فرستاد تا به او تسلیت بگوید.

فاطمه (س) ،امیرالمؤمنین(ع) را در آنچه میشنید ،آگاه ساخت.

علی(ع) فرمود:هرگاه صدای فرشته را شنیدی،مرا آگاه کن تا آنچه میگوید،بنویسم . این گزارش ها که از طریق فرشته به فاطمه(س) میرسید و او در اختیار علی(ع) مینهاد،در دفتری جمع شد ونام مصحف به خود گرفت،ولی درآن چیزی از حلال وحرام نیست، بلکه تنها گزارش هایی از آینده است."

(برگرفته از راهنمای حقیقت،نوشته ی آیة الله سبحانی) 

مصاف


نوشته شده در یکشنبه 92/1/18ساعت 11:12 صبح توسط در انتظارِ آفتاب نظرات ( ) |


Design By : Pichak